Sprookjes

Verwondering, wijsheid en inspiratie zijn enkele cadeautjes in de kostbare erfenis van het sprookje.
Sprookjes zijn eigenlijk gelijkenissen waarin de reis van de mens door het leven wordt uitgebeeld. Sprookjes ontvouwen en bespiegelen deze ontwikkelingsweg waardoor het een inwijdingsweg wordt naar vervolmaking en heelheid.

… verrijken de ziel …

Sprookjes zijn betoverend mooi, heel fantasierijk. Ze bedienen zich van een rijke beeldentaal die direct resoneert met je eigen psyche. Ze verrijken de ziel. Spreken direct tot het hart. Ze maken gevoelens los die van groot belang zijn voor psychische groei en ontwikkeling.

… zijn ‘eyeopeners’ …

Ze werpen vaak een geheel nieuw en verrassend licht op ervaringen in ons dagelijks leven en zijn vaak ‘eyeopeners’/wegwijzers naar ontplooiing en verwezenlijking van eigen mogelijkheden. Ze spreken je direct aan in je oplossend en creatief vermogen om tot een rijker bewustzijn en groei te komen. Ze werken bevruchtend op de diepe lagen in de ziel.

De figuren in het sprookje en de gebeurtenissen waarin deze symbolisch verzeild raken, raken de eigen psyche, je eigen verhaal, je eigen levenspatronen op een bijzondere wijze.