Mythologische reis

Een reis vol verhalen, cultuur en natuur

Elk jaar leidt Carool Popelier als gids, voordrachtskunstenaar en classicus, belangstellenden rond in Griekenland, het land van zijn geliefde mythen.

Het is ‘mythologie op locatie’: we horen en beleven de mythen op de plaatsen waar ze thuis horen. We bezoeken cultuurhistorische plaatsen, komen in verlaten gebieden, genieten van natuur, cultuur en Griekse gastvrijheid. En… hebben een heerlijke vakantie!

Op locatie

Tijdens de reis hoor je het mythologische verhaal en beschouwingen naar aanleiding van wat we zien. We zijn op of dichtbij de plek zelf en in de natuur. Citaten uit Nederlandse en Nieuwgriekse literatuur verrijken het verhaal.

We bezoeken bekende en vooral ook onbekende terreinen en musea, waar je alle tijd en gelegenheid krijgt de vaak unieke sfeer in u op te nemen. De te bezoeken streek, maar ook de tijd – mei – staan borg voor (redelijke) rust en stilte.

Persoonlijke sfeer

Om de sfeer persoonlijk te houden, bestaat de groep uit maximaal 25 personen. Het minimum is 16 deelnemers.
Voorkennis van Griekse mythen is niet nodig.

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met een erkend reisbureau.

Mee op reis?

De mythologische reis is een zeer speciale reis van 12 dagen uit en thuis, vol verhalen, cultuur, natuur, in een prachtige en uitgekiende combinatie! Voorkennis van Griekse mythen is niet vereist voor deelname aan een dergelijke reis.

Voor meer informatie over de eerstkomende reis, of aanmelding: Activiteitenlijst of Over ons / contact.